Baka med barn

Det är alltid rogivande att baka med barnen och se dem engagerade och intresserade. Det är roligt att lära sina barn nya saker och göra dem delaktiga i vardagssysslor som till exempel bakning.

De får lära sig många saker som till exempel att noggrant följa instruktioner samt att ha tålamod och fokus på uppgifter de givits. Bra lärdomar inför livet. Oavsett om ni bakar ett par enkla chokladmuffins, kanelbullar eller något lite mer avancerat som baklava eller en prinsesstårta är det lika roligt att ha barnen till hjälp.

Liva upp bakverken

Det kan vara en idé när du bakar med barnen att piffa upp bakverken lite. Glasering är en enkel variant för exempelvis tårtdekorationer eller muffinstopping. Glasyr kan du antingen göra själv eller köpa exempelvis online. Det finns många olika färger, smaker och konsistenser att välja mellan.

Andra varianter är till exempel marsipan som du kan köpa både färgad och ofärgad. Du kan antingen välja marsipanfigurer skurna i vackra rosformer, eller en mängd marsipan vilken du formar själv.

Det finns även många olika bakformar att använda. Minimalistiska bakverk är väldigt populära vilket leder till att det finns ett brett sortimentet av minimala bakformar. Även större formar liknande blommor eller djur kan vara kul för bak med barnen.