Skönt med stödstrumpa som gravid

En graviditet är absolut ingen sjukdom, utan snarare tvärtom ett tecken på friskhet. Men med det sagt är det en hel del obekväma åkommor som kan dyka upp i samband med en graviditet. Två av dessa åkommor är svullna fötter och vader samt åderbråck. Med hjälp av stödstrumpor kan du lindra eller minska risken för uppkomsten av båda dessa åkommor.

Du kan hitta ett bra utbud online när du vill ha stödstrumpor som både är bekväma och snygga.

Svullna ben under en graviditet

Det är vanligt med svullna vader och anklar under en graviditet och det beror bland annat på vätska i kroppen. En annan orsak är att blodproduktionen i kroppen ökar under en graviditet. Stödstrumpor kan hjälpa mot svullnaden, oavsett anledning.

Många gravida kvinnor tycker det är skönt att bära stödstrumpor just för att de kan minska svullnaden. Speciellt om du behöver stå eller gå mycket under dagen kan stödstrumpor vara ett bra hjälpmedel.

Stödstrumporna hjälper till att öka blodcirkulationen i kroppen, vilket gör att benen kan bli mindre svullna. Även om det sällan är farligt med svullna ben kan det ge en ökad risk för blodproppar. Därför är det bra att bära stödstrumpor under graviditeten.