Festligheter för barnen

Att barnen fyller år varje år kommer väl inte som någon överraskning för någon av oss. Och vem av oss vuxna har inte minnen från våra egna födelsedagar från de vi var små? Ja, kanske inte från när vi va riktigt små, men när vi kom upp i en viss ålder och börjar förstå att det var jätteviktigt detta med födelsedagar. Och dagens barn är inte annorlunda, att få presenter och ha en födelsedagsfest är viktigt även i dag.

Att planera en fest från grunden behöver inte vara så svårt, bestäm med barnet/barnen vilka som ska bjudas, hur stort kalas ni föräldrar har råd med. Var ärlig om det är skralt i kassan och säg som det är, barnen förstår mer än vi kan ana. När ni bestämt hur många som ska bjudas så kom överens om vilka som ska bjudas. Ni kanske ska vänta med mor och far föräldrar och andra äldre släktingar till senare på dagen och låta barnen få sin fest först.

Bestäm vad som ska bjudas på, varmkorv eller annat som barn kan tycka om, ska vi ha fiskdamm eller ska vi hyra in någon som kan underhålla barnen. Eller varför inte, kanske någon bekant eller släkting kan klä ut sig och komma och överraska? Det kanske finns några duktiga ungdomar som kan spela dagens hits för en billig slant. Varianterna är många och det är bara er fantasi som sätter gränserna.

Dekorera tårtan tillsammans med födelsedagsbarnet. Det är trevligt att bli serverad en tårta, men ännu roligare att få vara med och baka den. Finns det lite tid kan man ju alltid beställa en. Sedan är det ju alltid bra att fråga barnet vad den önskar att göra på sin födelsedag. Visst, man kan inte ge dem en resa ut i rymden eller låta dem spela i NHL, men realistiska önskningar kan man ju uppfylla. Många barn gillar som sagt fiskedammar eller varför inte en skattjakt. Skattjakter kan man variera mycket och orkar man lägga ner tiden kan det verkligen bli en födelsedag som barnet minns.

Om ni behöver införskaffat prylar till er fest så kan vi rekommendera Partykungen som säljer massor av prylar för partyt på nätet. I princip hittar du allt du behöver för en lyckad fest, och skulle du bli sugen att köpa något för egen del så är det ju inget som hindrar dig!