Bästa barnvakten

Finns det något som är skönare under barnpassningen att få sätta på ett bra barnprogram på TV:n?

Nu är det säkert någon som opponerar sig och säger att TV inte är bra för barnen eller att det är en slö barnvakt som sätter på TV:n för att själv få lugn och ro. Det kan i och för sig vara rätt – men ibland behövs verkligen en stund av lugn och ro även för barnen. Det finns också väldigt många trevliga barnprogram och filmer som dels är avkopplande och dels lärorika. Det kan vara riktigt skönt med en stunds paus i leken för att få mysa en stund framför TV:n.

Det är allmänt känt att barn lär sig sitt modersmål mycket bra av att läsa böcker och det har också visat sig att TV-tittande kan befrämja språkutvecklingen. Läs Alexandra Pascalidous intressanta artikel. Men kom ihåg att allt skall vara i en lämplig blandning – lek – böcker – film.

Hitta filmerna

Det finns en del klassiker som barn har älskat i alla tider. Vem kommer inte ihåg alla filmer med den charmiga busungen Emil eller den härliga sommaridyllen på Saltkråkan. Dessa filmer hittar man enklast på en Pay-per-view eller i ett filmabonnemang som till exempel Netflix eller Viaplay. För närvarande går det att hyra mängder av bra filmer på Netflix för bara 79 kr i månaden. Du signar upp här.

Om du inte vill att barnen skall sitta framför datorn och se på film måste filmerna föras över från datorn till TV-skärmen. Detta görs enklast med hjälp av en HDMI-kabel. Om du hellre vill hyra filmen i en vanlig videobutik behöver du en videobox. Denna kopplas ihop med TV:n med hjälp av en Scart-kabel. Om du behöver köpa in sådana kablar är Kabelbutiken ett tips. Är du osäker på vilken kabel du behöver har Kabelbutiken en mycket bra support.