syskonvagn

Barnvagnar

Väntar ni en extra familjemedlem är det mycket som man måste tänka på. Är det kanske så att ni redan har en eller två små hemma och väntar ett till så är logistiken en viktig del. Om ni ska ut hela familjen så krävs det att ni har en bra vagn där alla barnen får plats.

För många år sedan fanns bara en typ av vagn att tillgå och hade man fler barn än ett fick det äldsta barnet helt enkelt gå, eller så fick de sitta trångt i vagnen. Idag däremot finns det många olika syskonvagnar på marknaden, som underlättar oerhört för småbarnsföräldern. Det finns idag syskonvagnar, speciellt framtagna för ändamålet, med en skön och säker komfort för barnen samtidigt som de är smidiga och lätta att köra för föräldern.

Vi har kollat runt lite på utbudet idag och hittat en sida vi verkligen gillar, syskonvagn.nu. Det är ett företag online som satsat på att erbjuda syskonvagnar med bra kvalité och säkerhet och de har syskonvagnar i alla prisklasser. Hos dem finns det syskonvagnar som passar alla olika typer av familjer med olika behov.  Några av de märken de har är Mountan Buggy och Brio.

Den finns 3 olika typer av syskonvagnar som vi ska förklara lite närmare:

  1. Den klassiska syskonvagnen har oftast ett underrede med två separata delar ovanpå för barnen. Detta gör att du kan ha ett spädbarn i en liggdel samtidigt som du kan ha ett äldre syskon i en sittdel bredvid. Denna vagn är perfekt för dig som har barn i olika åldrar med olika behov.
  2. Det finns också vagnar med underrede och sittdel i ett där barnen sitter i samma sittdel. Denna vagn är bra för dig som har tvillingar som blivit några år och kan sitta bredvid varandra.
  3. Den sista varianten är en så kallad inline-typ där det ena barnet sitter eller ligger framför den andre. Denna modell är perfekt för dig som bor i en större stad och rör dig mycket i trånga utrymmer, så som i butiker. Vagnen blir här inte bredare än en vanlig enkelvagn vilket gör den lättare att navigera på små utrymmen.

Det är inte alltid lätt att veta vilken vagn man ska välja, vilken som är bäst eftersom det finns många olika utföranden och prisklasser på syskonvagnar. Det som är viktigt att tänka på är att som förälder välja en vagn som passar ens vardag och en vagn som är säker för barnet. Ett bra sätt att hitta rätt är att testa olika märken av vagnar av samma modell och ändamål. Kolla hur barnen sitter, hur lätt vagnen är att köra och hur lätt den är att fälla ihop och få in o bilen eller bussen. På så sätt brukar det bli enklare att komma fram till vilken vagn som passar just er.