Kalas

Att anordna ett kalas för barnen behöver inte alltid vara så avancerat, det kan räcka med lite god tårta och några roliga lekar så blir barnen nöjda och glada. Men, ibland kanske man vill göra det där lilla extra för dom små liven. Då gäller det att planera ordentligt.

Vem minns inte sina egna kalas när man var liten? Ja, ju äldre man blir ju lättare glömmer man bort de tidiga åren, men viss minns man något av de kalas man hade eller var på. Att fira någon när den fyller år eller har presterat något är något som vi bara vill göra. Den där känslan när man blir firad är fantastisk att just jag blir ihågkommen för att man fyller år eller har gjort något bra.

Barn på kalas

Inför ett barnkalas så är det alltid bra att skriva ner vad man ska göra, köpa in och så vidare så man inte glömmer någon viktig detalj inför kalaset. Det kan vara den där lilla enkla detaljen som egentligen inte såg så viktigt ut, men som bara måste vara med för att det andra skulle fungera. Ta en titt på vår ”att göra lista” här nedan för lite hjälp med kalaset.

 • Vilka ska man bjuda?
  Det kan vara lite känsligt vilka som ska bjudas på ett barnkalas. Att bjuda in hela klassen kanske inte fungerar. Det bästa är att ingen i klassen känner sig bortvald bara för att. Ha lite fingertoppskänsla när det bjuds in till kalaset.
 • Inbjudan
  Se till att inbjudan kommer ut i god tid innan barnkalaset, skriv i inbjudan vad som gäller. När kalaset börjar och när det slutar så föräldrar vet när dom kan komma och när dom kan hämta sitt/sina barn
 • Ska kalaset ha något tema?
  Att man har ett tema på sitt kalas kan vara riktigt skoj. Är det yngre barn så kanske Pippi Långstrump tema som kan vara intressant, eller prinsessa och riddartema. Kanske tema sport om ni har sportiga barn. Ja, teman går att spåna fram hur många som helst.
 • Var ska man hålla till?
  Passar det att hålla till hemma så är det ju det enklaste, det går ju att hyra in sig i någon lokal som finns tillgänglig för denna typen av aktivitet.
 • Vad ska barnen få att äta?
  Det som förväntas på ett barnkalas är ju tårta. Mycket beror ju på vilken tid kalaset är, skulle kalaset vara just vid lunchtid så kanske det är bäst att börja med någon typ av lunch. Och ta tårtan efter man lekt av sig en stund.
 • Lekar på kalaset
  Planera ett par lekar så att det finns några extra, det finns inget tråkigare än det inte finns något att göra och barnen bara springer runt runt utan styr upp det med en lek till i så fall. Det finns många klassiska lekar att välja på som Ett skepp kommer lastat och Kurragömma.
 • Fiskdamm
  En liten godispåse till alla barnen är alltid uppskattat, låt dom fiska upp dom i en klassisk fiskdamm så är lyckan total.

Så, hoppas ni får ett lyckat barnkalas! Så ett sista tips som gäller er föräldrar, se till att ni kvällen innan kalaset kommer i säng i någorlunda tid så att ni orkar med hela kalaset. Det kan ta mycket ork på en vuxen att hänga på ett barnkalas en hel dag 🙂