Årets höjdpunkter

Under ett år finns det en rad olika typer av höjdpunkter som ofta är mycket uppskattade hos barn, som till exempel födelsedagar, jul, namnsdagar, men även sådant som till exempel dagen när första snön fallit eller första doppet i sjön eller havet.

Första födelsedagenFödelsedagar är kanske den dag som är allra roligast för ett barn, dels för att man får en massa presenter, dels för att det är en dag då man är i centrum och får all uppmärksamhet. Dessutom kanske man har ett roligt kalas för alla sina kompisar med tårta och roliga lekar som till exempel fiskdamm och skattjakt efter godispåsarna.

Precis som födelsedagar tillhör också julen en av årets höjdpunkter för många barn. Julen benämns ju också ofta som just barnens högtid. Det allra mest spännande är givetvis när det någon gång efter Kalle Anka knackar på dörren och tomten står där med alla julklappar.

När man vaknar en morgon och ser snön ligga nyfallen utanför fönstret är ofta en höjdpunkt för många barn. Att äntligen kunna plocka fram pulkan och kasta sig ut för en backe är något som de flesta barn uppskattar väldigt mycket. Har man möjlighet är det givetvis även kul att sätta på sig skidorna och antingen ge sig ut i spåret eller ut i pisten.

Första doppet i havet eller sjön tillhör även detta en av årets riktiga höjdpunkter när man är barn. Att det är lite kallt spelar ofta ingen roll, det är precis lika roligt ändå, så länge man får vara i vattnet och plaska.