Spara till de små

Alla föräldrar upplever den dag när de nu tonåriga barnen säger åt dem att slänga allt trams från barndomen eftersom de minsann aldrig kommer ha någon nytta av dem. Som vuxen vet du ju dock att det faktiskt finns saker som de en dag kommer att uppskatta igen. Men vad ska man spara? Tiotals lådor av saker kan vara svårt att förvara i flera år och med flera barn eskalerar bara problemet. Bättre är att välja ut ett fåtal saker att spara.

1. De första kläderna

Sparkdräkter, byxor och koftor i miniatyr; de första kläderna är verkligen hur söta som helst, och det kommer dit barn också att tycka en vacker dag. Välj med omsorg ut några av de finaste och mest högkvalitativa plaggen och förvara dem på ett bra sätt. Kanske kommer en andra generation bära dessa kläder när de kommit till världen, eller kanske till och med en tredje.

2. Favoritleksaken

Favoritleksaker har en tendens att komma och gå för barn, men det betyder inte att de faller i glömska. Bli inte förvånad om din nu 25-årige son känner igen den blå nallen som han lekte med varje dag när han var 3 år gammal. Leksakerna far dock med samma problem som kläderna, om du inte har plats så är det bäst att välja ut en eller ett par stycken och endast spara dessa.

3. Den perfekta godnattsagan

Alla har vi den där boken som vi ville höra om igen och igen vid läggdags. Trots att det var samma historia varje gång så tycktes den aldrig bli gammal. Gör dina barn en tjänst och se till att spara deras favoritbok. En dag så kommer de att läsa den för sina egna barn; kanske har du etablerat en ny familjeklenod?

4. Foton från barndomen

Inget är bättre för att återuppleva sin barndom än att titta på gamla foton där du äter, leker, springer runt, skrattar eller gråter. Tråkigt och pinsamt säger 15-åringen, fascinerande och glädjande säger 25-åringen.