Present till den som precis fått barn

Känns det som att många i din närhet ska eller precis har fått barn? Det är inte så konstigt eftersom det nu råder en babyboom i landet. Frågorna som vi ställer oss inför mötet med nyblivna föräldrar är när ska man köpa presenter och vad är en lämplig present?

Present till nyfödd

Självklart ska bebisen få en första födelsedagspresent. Det är vanligt att ge bort praktiska gåvor som kläder eller prylar. Men varför inte ge bort en mer personlig present som familjen kan behålla en längre tid. De här tavlorna är ett riktigt bra exempel på en gåva som kommer uppskattas länge, klicka dig vidare här.

Pushpresent

En ny trend från USA innebär att personen som föder får en så kallad pushpresent. Den här presenten är alltså inte riktad till bebisen och kan därmed vara lite mer vuxen. Ett dyrare smycke eller en handväska är vanliga gåvor. Men även då passar det utmärkt att ge bort en personlig tavla.

Doppresent

Dessutom är det kotym att barnet får en present i samband med dopet eller namngivningsceremonin. Det finns en berättelse om en person som gav ett vin till barnet i doppresent med tanken att det ska lagras lagom till att barnet fyller 18, lite kontroversiellt men roligt.