Barn med allergi

Att få barn är något av det härligaste som finns, dock är det också en hel del att tänka på när man får barn, kanske framför allt om barnet har en eller flera typer av allergier, vilket är relativt vanligt hos barn.

Födoallergier

Födoallergi i någon form är något som är relativt vanligt förekommande hos barn. De allra flesta barn blir av med sina allergier innan de fyller sju år, som till exempel mjölk- eller äggallergi. Vissa allergier, som till exempel nötallergi, kan man ha livet ut. Misstänker man att ens barn är allergisk mot någonting kan det vara en bra idé att låta barnet genomgå en allergiutredning, vilket görs på en vårdcentral eller barnläkarmottagning.

Djurallergi

En hel del barn är allergiska mot pälsdjur, vilket artar sig i rinnande näsa, kliande och röda ögon, nysningar samt nästäppa. Även astma kan förekomma i vissa fall. Har ens barn pälsdjursallergi bör man i största möjliga undvika att barnet kommer i kontakt med till exempel hundar, katter, hästar och gnagare av olika slag. Man bör absolut inte ha pälsdjur hemma.

Dammallergi

Dammallergi eller kvalsterallergi som är det egentliga namnet beror på att man är allergisk mot de kvalster som finns i hemmet. Har man ett barn med dammallergi är det viktigt att man håller hemmet rent och fräscht, framför allt när det kommer till sovrummet eftersom kvalstren finns i sängen. Genom att hålla sovrummet svalt, rent och samtidigt vädra går det att hålla mängden kvalster nere och på så sätt minska besvären som de orsakar i form av rinnande näsa, kliande ögon, nysningar och nästäppa.