Vinterkul med barnen

Under vintern vill man gärna bara sitta i soffan och mysa med glögg och varm choklad. Barn har dock mycket mer spring i benen och vill gärna göra mer än bara ta en tupplur framför teven. 

Vintermånaderna kan kännas långa och mörka men passa på att gör några roliga aktiviteter som familj så ska du se att tiden går mycket snabbare.

Julmarknad

Dessa dyker upp överallt just nu. Varje lördag ändra fram till jul brukar det dyka upp en marknad så håll koll på nätet och i lokala dagstidningen efter annonser. Ta med barnen ut och går runt bland marschaller och marmeladstånd. Man behöver inte köpa nåt på varje marknad förutom kanske en påse brända mandlar.

Skidåkning

Även om man själv inte tycker det är så roligt att åka längdskidor så är det en bra utflykt som knappt kostar några pengar om man jämför med att köpa liftkort och hyra slalomskidor till backen.

Åk ut en lördag förmiddag med varm choklad, kaffe och några smörgåsar. Det är bra träning för hela kroppen och man kan varva ner och känna lugnet i skogen.

Vara i snön

Var med när barnen vill bygga snögubbar. Ha snöbollskrig och skapa snölyktor över hela gården. Få barnen att hjälpa till att skotta uppfarten och ge en fin belöning efteråt.

Bygg en stor igloo när väl snön kommer som ni kan använda resten av vintern för att mysa. Hitta på andra skulpturer också. Sedan kan ni skapa vackra julkulor av is genom att fylla ballonger med vatten som färgats med karamellfärg. Låt ballongerna frysa till utomhus och ta sedan bort ballongerna för att få fram de färgade iskulorna inuti.