Sport- och träningskläder till barn

Alla föräldrar vet att barn behöver röra på sig varje dag. Det finns forskningsresultat efter forskningsresultat som visar på fördelarna när barn motionerar. För att uppmuntra barnen till rörelse och underlätta är rätt kläder väldigt viktigt. 

Sport – säkerhet

För specifika sporter krävs bra och rätt utrustning. För konstskridskoåkare behövs tajta kläder som inte är i vägen och så klart skridskorna. Fotbollsspelare behöver rätt sorts skor, matchkläder och lämpliga plagg för träningstillfällena. Barn som vill spela hockey behövs mycket utrustning, de ska ha ordentliga och CE-märkta skydd som hjälm och skydd för knän och armbågar. Spelare född 1984 och senare behöver till och med tandskydd som gjuts hos en tandläkare för att passa spelarens tänder.

När det gäller säkerhetskläder såsom skydd, ska du gärna besöka en butik och få skydden utprovade direkt på plats. Personalen ska vara kunniga och veta hur skydden ska sitta för att fungera som bäst.

Träningskläder – sömmar

Barn har obligatoriska gymnastiklektioner i skolan och efter skolan finns det ofta olika aktiviteter de kan göra för att få mer rörelse i vardagen. En del vill dansa, leka bollekar, vara ute i naturen eller testa på ridning. Allmän träning kräver också rätt kläder men skyddsaspekten är mindre. Men köp gärna kläder i en riktig sportbutik. Sportamore har sport- och träningskläder för barn som är sydda för att göra rörelser lättare.

Vanliga byxor och t-shirt som träningskläder är inte lika bra eftersom det kan finnas hårda sömmar som skaver samt att de saknar stretch vilket hindrar stora rörelser. Tänk också på att barn växer som ogräs, gympakläderna som passade innan jullovet kan mycket väl börja bli lite tajt efter ledigheten.