Planera graviditet

Har du och din partner önskemål om att bli föräldrar? Planerar ni för att bli gravida? Då finns det flera tips och goda råd ni kan följa för att öka era chanser att det sker så snart som möjligt.

Gravid

På Mammasidan står det bland annat att både du som kvinna som önskar att bli gravid och din partner bör se till att er hälsa är så god som möjligt. En graviditet kräver att din kropp klarar av det fysiskt och att bli gravid kräver en god fruktbarhet hos er båda.

En annan sak som är viktig när man planerar att bli gravid är att hålla koll på ägglossningar och perioder då chanserna är större att bli befruktad. Med ett ”Bli gravid-paket” så ökar ni chanserna ytterligare. Det finns paket med tester för både ägglossning och graviditetstest, men som även innehåller kosttillskott så som folsyra och hemofer samt viktiga vitaminer.

Att ha en bra kosthållning samt se till att äta vitaminer, mineraler och folsyra ökar chanserna till att bli gravid. Dessutom mår din kropp mycket bättre av det. Andra saker att tänka på är att dra ner på onyttiga saker så som te och kaffe och att låta bli att dricka alkohol. Många vet att alkohol är något man ska låta bli när man väl är gravid, men att undvika det under tiden man försöker bli gravid är också att rekommendera. Det gäller både män och kvinnor, då alkohol kan reducera kvaliteten på mannens sädesceller. Rökning kan även det reducera er fruktbarhet, så se till att dra ner eller slutas helst helt med cigaretter om ni försöker bli gravida.

För att ytterligare må bra inför, under och efter en graviditet så är det bra om ni ser till er fysiska hälsa. Motionera regelbundet då det leder till att ni mår bra samt att det även ökar era chanser till att bli med barn.