Kalastema

Barnkalas är som bekant alltid roligt, framför allt för barnen. Lite extra kul blir ju kalaset om det har något speciellt tema och just därför tänkte vi här tipsa om några lämpliga teman, som man kan ha på ett barnkalas.

Halloween-tema

Infaller kalaset kring Halloween, det vill säga i slutet av oktober eller i början av november, är det nästan givet att ha någon form av Halloween-tema på kalaset, vilket innebär att barnen får klä ut sig, men även att man ”spökar” ut huset med lite pumpor och annat som hör Halloween till.

Lektema

Ett annat bra tema att ha på ett kalas är lektema, vilket innebär att man under i princip hela kalaset leker olika former av lekar. Här är det givetvis en fördel om man kan vara utomhus eftersom detta gör att de lekar man kan leka blir så väldigt många fler.

Speltema

Ett annat alternativ till tema och som passar bäst om det är ett kalas där barnen är lite äldre är speltema, vilket helt enkelt innebär att man spelar olika typer av spel på kalaset. Det kan handla om både klassiska sällskapsspel eller TV-spel. Numera finns det en rad TV-spel som lämpar sig utmärkt för ett kalas som till exempel Just Dance, Singstar eller Guitar Hero.