Högtider med barn

barn på midsommarUnder året infaller en hel del högtider av olika slag. Har man barn är dessa högtider oftast fler och dessutom i vissa fall viktigare än annars.

Påsk är en klassisk högtid som man kan göra en hel del roligt av om man har barn. Påskpyssel av olika slag samt påskäggsjakt är bra exempel på roliga saker man kan göra med barnen under påsken.

Halloween är en relativt ny högtid, om man nu kan kalla Halloween för en högtid, som i princip alla med barn numera berörs av. Är man i behov av att på ett eller annat sätt klä ut barnen kan ett bra tips vara att tillverka eller sy Halloween-kostymerna själv och gärna ihop med barnen, vilket blir både billigare och roligare.

Den kanske allra största högtiden, i alla fall för barnen, är ju som bekant julen. Många är det, både barn och vuxna, som ofta har stora förväntningar inför julen och även känner stress inför allting som skall hinnas med och göras. Behöver man tips för att klara sig igenom alla julens bestyr och måsten finns det några att tillgå här.