Fira Halloween med hela familjen

Bara några veckor kvar till Halloween! Dags att börja planera den roligaste (och den läskigaste) familjedagen på hela året. Vi har lagt funderat ett ta på vad som behövs för ett lyckat firande kommit fram till de här punkterna.

  1. Kläderna – hela familjen borde ha en dräkt till kvällens maskerad. Ni kan bestämma att efterlikna en känd familj såsom familjen Adams eller så väljer alla fritt. Maskeradkläderna ska ni beställa i tid, det är högsäsongen hos alla partybutiker och även om frakten är snabb kan din storlek eller dräkt ta fort slut i lager.
  2. Bus eller godis – planera hur ni ska göra med bus eller godis-promenaden, det är inte alla föräldrar som tycker det är lämpligt. För små barn måste en förälder följa med, det är bra om en kan stanna hemma och öppna dörren om några grannungar knackar på och vill ha lite godis. Tänk på att Halloween firas alltid den 31:a men promenaden i grannskapet kan skjutas på till fredagen, första lördagen efter Halloween är det All Helgons Dag ska det vara lugnt. De som firar högtiden seriöst tar tiden för att minnas martyrer och helgon, man vill inte ha utklädda barn som ringer på dörrklockan hela kvällen. På söndagen är det inofficiellt Alla Själars Dag då du ska sörja och minnas de som har lämnat oss, också en dag för lugn och ro.
  3. Aktiviteter – vad mer kan ni göra än godisrundan? Halloween ska gärna vara lite läskigt men stämningen måste anpassas efter barnens ålder. Mindre barn kräver lite för att bli fascinerade och lite rädda, det är inte direkt nyttigt att skrämma den för mycket. Äldre barn tål mer och har större förståelse för vad som är verkligt och inte. För dem kan du göra ett litet spökhus hemma där du och din partner hoppar fram och skrämmer dem.