Det lilla kalaset

Vi har tidigare skrivit om hur man gör när man vill lyxa till det på sitt barns födelsedagskalas, men hur gör man om budgeten inte är så hög?

Gör mer själv

Den absolut största besparingen man kan göra är att göra mer själv. Det mest självklara man kan göra gällande detta är utan tvekan att baka tårtan själv. Tårtor kan bli riktigt dyrt, speciellt om den skall vara stor. I dessa fall kan det vara bättre att baka flera tårtor själv istället för att beställa en enda stor.

Om man vill göra det lite lyxigare så kan man fortfarande köpa tårtdekorationer som man lägger på tårtan. Dessa brukar kosta bra under hundralappen och gör att ditt barn kommer få en oförglömlig tårta.

Dekorationer

Även dekorationerna går självfallet att spara in mycket på. Färgglada ballonger utan tryck brukar oftast gå att köpa väldigt billigt i storpack. Då det oftast räcker till betydligt mer än bara en fest så kan det i längden bli en försumbar kostnad.

En annan sak man kan spara in på är att göra egna godispåsar. Antingen genom att dekorera andra påsar eller genom att göra helt nya från grunden. Om man vill göra något lite mer speciellt så kan man göra en egen piñata! En piñata bygger man upp av tidningspapper, tapetlim (eller lim gjort på mjöl och vatten) samt andra dekorativa material så som kräpp eller silkespapper. Så länge man inte köper allt för dyra dekorationsmaterial så kan man alltså bygga en för väldigt lite pengar. Skapelsen fylls sedan med godis som barnen sedan skall få ut genom att slå sönder den med en pinne.

födelsedagsbarn slår sönder en pinãta

Dyrare i längden

Tänk dock på att så gott som alla dessa alternativ tar väldigt mycket tid att fixa i ordning. För de allra flesta kan det i tid och pengar vara billigare att faktiskt köpa färdiga alternativ. Oavsett så kommer säkerligen ditt barn och dess kompisar ha ett roligt kalas.